Gårdsbutiken

Fakta

Postorder

Nu även webbshop. Vi skickar ditt frysta kött i frigolitlåda med frysklamp. Prisex  max 5 kg 190 kr i frakt. Vi skickar ditt kött fruset och när det kommer fram kan det vara tinat så det bör konsumeras inom 3 dagar. Ring eller mejla för mer info.

Köttet

Finns även nötköttslåda att beställa. Ibland finns färdiga frusna lådor, uppmärkt och vaccumpackat. 6 kg låda med ädelbit (file, ryggbiff el entrecote), stek, innanlår, grytbit och färs. 775:- 

Vårt nötkött är uppfött enligt KRAVs regler. Bisonkött är mört, magert med lågt kolesterol och smakrikt. Ett nyttigare kött. Vid säsong har vi älg och ibland rådjur. Ring för info.

Djuren

Våra djur går ute på bete. På vintern får de nästan bara gräs men då konserverat gräs - ensilage. Det gör att köttet innehåller mer omega 3, än om de föds upp på mycket kraftfoder. Vi försöker så långt det går att djuren ska leva så naturligt som möjligt, men med hänsyn till vårat klimat. 

Livsmedel

Bisonkött

Bison i snön
Bison i snön

Vårt bisonkött hängmöras alltid på det lokala slakteriet i ca. 2 veckor. Innan vi vaccum packar.

Korv

Lyxig kallrökt bison Knivkorv
Charkprodukterna tillverkas oftast på Hugos chark. Korven är gluten fri förutom isterbanden som innehåller korngryn enligt tradition. Korven handtillverkas med hög köttprocent och utan konstiga tillsatser. Vi använder köttet från våra ekologiska djur i charkprodukterna.

Nötkött KRAV

Vårt nötkött är alltid hängmörat i ca. 2 veckor innan vi vaccum packar i lagom stora förpackningar. Vi har allt från färs till filé.

Kryddor & Övrigt

Vi säljer kryddor som passar till vårt kött.

Aktuellt

Bisonbratwurst

Vår nya grillkorv - Bisonbratwurst. God att grilla.

Smaka på Ulricehamn








2015 serverade vi pulled bison på Ulricehamns matfestival, Smaka på Ulricehamn. Mycket lyckat och maten hade en rejäl åtgång.