Bisonsafari

Boka bisonsafari för att komma riktigt nära dessa magnifika djur och även få veta mer om bison. Passar för vännerna, jubilaren, möhippa, svensexa, familjen m.m. Ni åker i vagn efter traktorn in till djuren där vi berättar om dem och ni har möjlighet att ställa frågor. Detta tar ca. 1 timme. Tänk på att klä er varmt om det är lite kyligare ute.

Du kan kombinera bisonsafari med våra andra aktiviteter eller med grillning i vår grillstuga. Efteråt finns möjlighet att handla i vår gårdsbutik.
 

Bison (Bison bison bison)

Vi har den amerikanska präriebisonen som lever naturligt i Nordamerika. I mitten på 1800 talet uppskattades det till 60 miljoner bison i Nordamerika. Men i slutet på 1800 talet var de nästan utrotade. Främst var det den vita mannen som dödade bisonen för att tvinga indianerna in i reservaten för att ge plats till de vita människorna som blev allt fler i Nordamerika och så för bygget av järnvägen genom Usa. Idag finns bison vilt levande framför allt i nationalparken Yellowstone och på rancher.

Den amerikanska bisonen har en europeisk släkting - Visent. De skiljer sig lite i utseende och behåring och visenten sägs vara mer lynnig.

Femkamp
Femkamp för grupper med aktiviteter som pilbåge, blåsrör, luftpistol m.m. Tid beroende på storlek på grupp men ca. 1-2 timmar. Pris 185 kr /person. Ring för bokning i mån av tid.

Safari

Pris: 100:- / pers. 50;- för barn upp till 10 år. Minst 4 personer.
Endast bokning. Ring eller mejla.

Korv buffé

Pris: 80:- / pers
Korv grillning där vi grillar vår korv gjort på eget kött inkl dricka och kaffe på maten. Ett upplägg som passar de flesta.

Bisonburgare

Bisonburgare direkt från grillen. 190 grams rent bisonkött med tillbehör och dricka. 150 kr/ person.

Smörgås och kaka

Pris: 70;- / pers
En god och rejäl smörgås med butikens läckerheter och en röra till för saftigheten.
 

Kaffe och kaka

Pris: 30:- / pers
Kaffe/te/saft med en mjuk kaka.